26 Nisan 2011 Salı

Uyum Sorunsalı

Uyum sorunu yaşıyorum son zamanlarda.Nedir,ne konuşuluyor,kim kimin yakını ya da kimin cıcığına birşey olmuş pek adapte olamıyorum.Hatta şöyle ki rüyamda LSD'li halde huşu içinde dünyada süzülüyordum.Araba reklamlarının yapay dokusunu oluşturan binbir göz etrafımı sarmışken aranızdan sevdiceğimi arıyor gördüğümde kendisinin baş parmağını emdiğini yanıma uçarak geldiğini gördüm.Fark ettim ki aynı haraketi gerçekte ben yapıyordum. E ne demek oluyor şimdi bu? Uyamıyorum (-uz)son zamanlarda gerçek denilen çeşitli saçmalıklar silsilesine.

Bambaşka bir dünyanın içinde yaşarken gerçekliğin kesif,plastik kokusu itiyor bu günlerde.Affallıyorum gün ışığına çıktıkça. Demek oluyor ki yabancılaşma hissi ve ufak evrenimde mutluymuşum.

Yaratılabilir ne ala görünmez gökyüzü ve Miles formatında aya yolculuklar ve belki White Rabbit tadında kurtcuk dolu kaselere bakarken inceden bir keyiflenme halleri gelebilir bünyeye.

Anlatınca tuhaf ve belki rahatsız edici fakat "yabancılaşma" o kadar kötü bir kavram değil.Yabancılaşınca görülüyor ne denli manasız ve boş tümceler içinde yoğrulduğu insanların.

Düşler alemi duruken gerçeğin kendisi ilkokulda Gorki okumaya eşdeğer.

Gerçeklik algısını tamamen yitirmeyi beklediğim günlerde realitenize sçayım diyorum.

Hocakal bay.

25 Nisan 2011 Pazartesi

Eşofmanı Göbeğe Çekmek

Benim için samimiyet demektir.Göbeğin penye pijama altından hamur gibi çıkması,çorapların ucunun top top olması,pijama üstü niyetine günlerce aynı tişörtün giyilmesi ve hatta saçların taranmamaktan rasta kıvamına gelmesi samimiyet ve rahatlık göstergesidir.

Uyurken kola bırakılan salya ise kişiye duyduğunuz güven ve aynı zamanda rahatlık demektir.

Unutulmamalıdır ki burundan gelen sese kulak verip "Kim fıyıldatıyor?" ya da "Kim fıslatıyor" un cevabı için gece kalkıp burun temizliği yapılmalıdır.

Bunların hepsi samimiyettir.Özellikle pijama altı göbek.

Bir üst level pijamayı tişörtle göbeğin üstüne almak.Sıcacık göbekler üşümesin.

Hocakal bay.

5 Nisan 2011 Salı

Haldun Dormen Ölük mü?



Haldun Dormen'in yıllar önce (80'lerde) öldüğünü ve o zamandan bu güne kadar ardında Türk halkı izlesin diye bir dizi çekim bıraktığını düşünüyorum.Adamın gözlükleri,kıyafeti tavırları ölük bir insanın olabileceği kadar ürkütücü geliyor bana.

Sevgili oğlum, kedilerin şahı Lemmy sabaha karşı beni uyandırıp ikili mamalama faslına geçeriz.Zaman zaman koridorda yürürken Haldun Dormen'i düşünüp korkuyla sarsılıyorum.Rengarenk gözlükleri ve genellikle bordoya kaçan yelekli takımıyla koridorun bir köşesinden soluk,bol pudralı yüzüyle selam edecek gibi geliyor.İşte o noktada adımları hızlandırıp buzdolabına abanıyorum.Ver allah ver.Geçenlerde bu tırsıntıyla sevgilimin getirdiği çikolatanın yarısını hüplettim.

Adamın konuşma şekli,boynunu çevirmesi,tavırları resmen ölü bir insan formatında.Ya da reenkarne durumu da söz konusu olabilir.Haldun Dormen 1800'lerde yaşayan bir soyluydu ve talihsiz bir dönüşümle bugünlere geldi denilebilir.

Haldun Dormen senden çok korkuyorum.Nadir olarak açtığım aptal kutusunda gördüm geçenlerde seni.Sanırım bir tencere reklamındaydın.Bebekleri pişirdiğini düşündüm sonrasında...