30 Aralık 2013 Pazartesi

Gümüş kadınlar

Şehir sesleri müziğe karışırken zihni toplamak ne zor... Algıda seçiciliğin odaksal sorunu kemiğe büründü zihinde. Sigara içmekten yorulan ciğerlerin bile sesi net. Derin yolculuklara çıkmış gibi ciğerlerim. Kuzey kutbunu görmüş, çöllere inmiş, gökyüzünün fareleriyle uyanmış sabahlara. Kesif viski kokusu uyku inmelerinde uyandırmış. Bitmeyen müzikler, melodiler tiksindi uyandırmış kendi olma halinden.

İlkokul sıralarındaki beslenme çantası kokusu vardı oysa bir zamanlar zihinde. Zeytin ve peynirin birbirine karışan kokusuyla, kaçamak yapıp evlatlarına patates kızartması yapan annelerin hınzırlıklarıyla doluydu sınıflar. Ve sınıf annelerinin kaçınılmaz hiyerarşisi her yerdeydi. Şişman kız çocukları, sınıf gözdesi olmayı beklerken hırsla, arzuyla doluyordu benlikleri. Sınıfın yakışıklısı çocuğun saçını çekmekse; sadist oyunların başlangıçları.

Ve o zamanlar bilemezlerdi zamanın kendisinin beslenme saati olduğunu.

Gümüş kadınlar geldi sonraları. Her şeyi yapabilecekler gibi oradaydılar. Saksafon sesiyle kıvrandı bedenleri. Ufak ritmleri mini su damlaları gibi eritiyorlardı. Kızgınlar beslenme saatlerine. Tek dertleri yansımakmışcasına dans ettiler. Gökyüzünün fareleri çığlıklarla etraflarında döndü. Müzik öpüştü onlarla. Gün derisini soydu gece oldu. Ve dans eden gümüş kadınlar erimek istercesine devam ettiler dönmeye, kıvranmaya...

Yeni yıl ahlaksızları

Sene ağır geldi bu sene. Yarım farklı yarım hızlı yarım eksik yarım tam. Yarısı yeni yarısı eski küflü atılmalı yenilenmeli onarılmalı. Birazı kalmalı devam etmeli bir kısmı atılmalı, diğer kısmı unutulmalı. Ve belki daha sessiz, sakin olmalı ki yetebilmeli. sığlık içinde daha tahammülsüz olmalı sığ olana. Daha da net olmalı.

Yapılacaklar listesi kıvamında yılbaşı yıl sonu dilekleri iç bulantısı yaratırken kurgusal zamanlar düşlemekten öte gitmiyor zaman kayganları. Zamansa sadece benim artık. Yeni yıl son yıl geçen yıl önceki yılın hiç bir anlamı yok buradan eski yıllara bakınca. Devam ederken geçip giderken yıl dönümünde anımsamak büyük beklenti hissiyatı içinde milli piyango arzusu içinde dilekleri sıralamak sadece. Binde bir ihtimal çıkar diye ümit etmek ardından mutlu hayaller beslemek ve samimiyetsiz itiraflarda bulunmak. Ses tonajına sokıyım ayrıca. Her yazıyı anlamsız bir vurgu ve dipten gelen güvensiz titreşimlerle zihninde şaklatıyorsan kırbaç olsun son sözler. Yeni yıl yeni yıl yeni yıl kutlu olsun bizlere yeni yıl yeni yıl yeni yıl Noel Baba'nın şişko göbeğinde uyku hissiyatı versin sizlere... Uykusunda Noel Baba'yı becerenler yeni yılınız bol butlu olsun.