11 Ocak 2011 Salı

Yaş Pasta



Mahalle pastahanelerinin camında görüyorum arada. "Yaş Pastamızı Denediniz mi?". Acayip nostaljik geliyor yaş pasta kavramı bana.Yaş pasta demek doğum günüsü olacak çocuk için muhteşem bir ziyafet demek. Sünger kek ve pislik krema ikilisi nasıl bu kadar lezzetli olabilir anlamış değilim.Kek desen kek değil,sünger desen sünger değil.Krema zaten yediyüzelli kat.Arada meyve parçaları varsa şanslısın.Özellikle kivi olayı bitirir.Hele yanları cincon bok püsür tanelerle kaplıysa aman diyim.

Bu pastaların uzun olanları var ki işte onları komple o halde yutasım var. Doğum günüsü için hafif kalmakla ve çocuğun gönlünde yarı tebessümle karışık hayal kırıklığı yaratsa da baton pasta yuvarlak pastanın yanında daha karizmatiktir.Bir kere uzun,köşeli.Yuvarlak pastanın şanı var.Yuvalar işte klasik.Baton pasta daha karizmatik.

Meyveli,frambuazlı ya da çikolatalısı hiç fark etmez. Esas olan küçük tabaklarda sünger yoğunluğunu görmektir.Üstünde dandik sikimsonik bir mum koydun mu Disney hak getire.

Bu pastaların şekilleri var onlar çok acayip mesela.Yeşil Mickey Mouse görmüştüm bir keresinde.Çılgın, deli bu pastacılar billahi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder