29 Ocak 2011 Cumartesi

Uykuya Güzelleme

Uyku zamanı geldiğinde durmalı çalan müzik işitmeli zihnin melodisini içinde derin derin. Nefes almak bu kadar güzelken uykusuz kalmak neden? Uykuya yazılabilecek tüm şiirler uykumda yazılmışken bilinen tüm ağırlığıyla uyku için...

Ölmek, uyumak sadece! Düşünün ki uyumakla yalnız
Bitebilir bütün acıları yüreğin,
Çektiği bütün kahırlar insanoğlunun.
Uyumak, ama düş görebilirsin uykuda, o kötü!
Çünkü o ölüm uykularında,
Sıyrıldığımız zaman yaşamak kaygısından,
Ne düşler görebilir insan, düşünmeli bunu.



Uyku sadece uyku...Gerçeklik uykunun yanında ne kadar çekici olabilir ki?

17 Ocak 2011 Pazartesi

Köpek Balığıyla Fotoğraf Çektirmek



Gazetelerin arka sayfalarında ya da püsür dolu "ana haber bülten"lerinde flaş flaş nidalarıyla bilmem nerede 5 metrelik köpek balığı yakalandı!Eeee sonra ne oldu?

1-Niye yakalıyorsun? Adamın doğası deniz derya niye müdahale ediyorsun?
2-Hangi ara haber kanallarını aradın?
3-Pazara çıkartıp hayvanın ağzını açıp niye kafanı içine sokuyorsun?
4-Sokuyorsun da ne oluyor?
5-Hayvanı "Yaşlı Adam ve Deniz" hikayesi misali yakalamamışsın bir kere. Hayvan yanlışlıkla ağa takılmış. Neden kendin yakalamış gibi davranıyorsun?
6-En sevdiğim sayıdır.
7-Büyük beyaz denk gelse topunuzun kötünü yer.


Jaws ne süperlüks bir filmdi ayrıca.

11 Ocak 2011 Salı

Yaş Pasta



Mahalle pastahanelerinin camında görüyorum arada. "Yaş Pastamızı Denediniz mi?". Acayip nostaljik geliyor yaş pasta kavramı bana.Yaş pasta demek doğum günüsü olacak çocuk için muhteşem bir ziyafet demek. Sünger kek ve pislik krema ikilisi nasıl bu kadar lezzetli olabilir anlamış değilim.Kek desen kek değil,sünger desen sünger değil.Krema zaten yediyüzelli kat.Arada meyve parçaları varsa şanslısın.Özellikle kivi olayı bitirir.Hele yanları cincon bok püsür tanelerle kaplıysa aman diyim.

Bu pastaların uzun olanları var ki işte onları komple o halde yutasım var. Doğum günüsü için hafif kalmakla ve çocuğun gönlünde yarı tebessümle karışık hayal kırıklığı yaratsa da baton pasta yuvarlak pastanın yanında daha karizmatiktir.Bir kere uzun,köşeli.Yuvarlak pastanın şanı var.Yuvalar işte klasik.Baton pasta daha karizmatik.

Meyveli,frambuazlı ya da çikolatalısı hiç fark etmez. Esas olan küçük tabaklarda sünger yoğunluğunu görmektir.Üstünde dandik sikimsonik bir mum koydun mu Disney hak getire.

Bu pastaların şekilleri var onlar çok acayip mesela.Yeşil Mickey Mouse görmüştüm bir keresinde.Çılgın, deli bu pastacılar billahi.

4 Ocak 2011 Salı

Köpek




Sabahın erken saatlerinde kalabalığın içinde gördüm onu. Kendine bir alan yaratmıştı hızlı hızlı yürüyordu.Pek sıkı giyinmişe benzemiyordu.Hafif bir tebessümle karışık sert ifadesi dimdik ama yaylanmaya müsait yürüyüşünü bozmuyordu.Kafası ileride etrafındaki adımlara dikkat etmeden hedefine kitlenmiş bir ok gibiydi.

Yürüyüşündeki aceleci tavırlar işine geç kalmış olduğunu belli ediyordu.İlerledikçe kalabalık yol veriyor,uzaktan görenler onunla arasına mesafe koyuyordu.

Boz rengi,ince vücudu, törpülenmiş bıçak sivriliğindeki dişleri arasından sarkan diliyle işe geç kalmıştı işte...

Gece,gündüz farketmez sokakta hızlı adımlarla yürüyen bir köpek görürseniz bilin ki o işe geç kalmıştır.

Karşıdan karşıya geçenleri var bir de. O çok acayip oluyor.