21 Mayıs 2010 Cuma

Mahalle Kıroları

Mahalle kıroları neden kuruyemişci önlerinde olur?

Dikkatimi çekti nereye gidersem gideyim mahalle kıroları genellikle semtin kuruyemişcisinin önünde, taksi durağı önünde ya da direk buldukları her hangi bir yerde tüneyebiliyor. İnternet kafe önlerini saymamak olmaz.

Lanet gelesiceler her yerde.Kuruyemişciye gidicem oradalar hoopp yolunu değiştir. Taksi durağına gidicem yere baka baka yürü, yercesinle lafları duymazdan gel. Acil print almak için internet kafeye git. Orada zaten parti veriyorlar.

Bu kısa serzenişimi geçen kış içi taş dolu kar topunu kafama sallayan tanımadığım mahalle kırosuna armağan ediyorum.

(Belediye bunları niye zehirlemiyor ki?)

14 Mayıs 2010 Cuma

3 Harfliler (filmmiş)


Hafif bir tebessümle okudum basın bültenini ve yapacağım en iyi şeyin buraya yazmak olduğunu düşündüm.
Filmin adı 3 Harfliler- Marid
"Mutlu" bir çift olan Serkan ve Ayla'nın "mutlu" ilişkisi bozulacaktır. Çümmmküüüü Ayla muskasını!!! kaybeder!!!! DAn Dan Dan Dannn!

Olaylar Ayla'nın hoşuna gitmeyecek şekilde gelişir. Çümmmküüüüü Ayla'ya 11 yaşındaki bir cin piçi musallat olacaktır.

Ayla'nın kocası Serkan, İzzet adında bir hocayı eve davet eder. Ve mutlu çiftin yakın arkadaşları da eve gelir. Sonracıma, evde cin piçosu herkese dehşet yaşatır. Kabus dolu dakikalar öteki alemden gelen varlığın gücünü ve zalimliğini herkese gösterir.

Exorcist ve Omen tadında filmleri dini korkudan çıkarabilirseniz olur bu iş diyeceğim ama cık olmaz. Dini korku filmi nedir ayrıca? Lanet gelsin.

Tesbihsiz, muskasız ve imamsız filmler diliyorum...

Ermenilerden korkan kadın

Bi keresinde bir kadın görmüştüm otobüste. Cebine tükürüyordu. Benden "hayali makas" alıp cebine koydu. Çok etkilenmiştim sürreal tavrından. Sonra olabildiğince düzgün bir Türkçe'yle konuşmaya başladı.

-Oldukça dengesiz bir insanım. Ermenilerden çok korkarım...

Sonrası yanımdakine sulanmaca ve otobüsün ortasında sıkıştırıp "öpsene beni öp beni öpsene" diyip üstüne yürümekti.

Bende oradaydım ve sapkınca bunları izliyordum. Zamanının favori sevgilisini Ermenilerden korkan kadından kurtarmadım. Kadın onun dolgun, etli dudaklarından ısırdı, yanadığından makas aldı ve cebine tükürdü. Sonra ne mi oldu? Burger King'e gidip menü yedik.

9 Mayıs 2010 Pazar

Anneler günü ve benzin

15 yaşında anneler günü hediyesi olarak aldığım meyveliğe bakıp " buyur kendin kullan!" diyip aldığım hediye içinde bir kilo dumur yememe neden olan sevgili anneciğim her yıl olduğu gibi bu yılda beni şaşırtmadı. Her zman örnek verdiği " bak abin bana daha ufacık bir çocukken nasıl güzel bir yüzük aldı. Bu yüzüğü sana vericem sen çocuğuna vericeksin" gibi benim hediyemi küçümseyici laflardan da kaçınmadı.

Ama bu yıl temkinliydim başka yollar denedim. Sordum;

-Anne bugün dışarı çıkalım. Kahve içeriz. Ne dersin?
-Yok teşekkürler...Harcama paranı!
-Anne n'olcak zaten hergün o kahveyi içiyorum bugün seninle içelim.
-Boşver. Ama illa birşey yapmak istiyorsan arabaya benzin koy.
-Ne?!
-Benzin koy arabaya benim için hediye bu.


Anne sana tapıyorum.