3 Temmuz 2013 Çarşamba

Hayvani ve insani olan her şeye...

Yeni dünya düzeni yavaş yavaş yeni nesiller tarafından oluşturulurken bu oluşumu an be an yaşıyoruz. Tanıklar olarak gelecekte söyleyeceklerimiz ortak bir dil mi oluşturacak bilinmez ama görülen o ki mevcut hiç bir yönetim şeklinin artık kabul görmediğidir. Ya da eskidiği, yetersiz kaldığı apaçık ortada.

İnteraktif ortamın getirdiği engellenemez özgürlük ve anında haberdar olma etkisi vicdan muhakemesiyle de birleşince ortaya yeni arayışlar çıkıyor sanıyorum. Demokrasi, sosyalizm, liberalizm ya da artık mevcut ne varsa tatmin etmiyor, olmuyor ve olamıyoruz çizilmiş çizgilerin içinde. 

Genel devlet kavramını reddedenler olarak ayıksamanın haklı gururu içindeyiz. İşgal etmek internet ortamından başlayıp sokaklara indiğinden beri haklın sözü, haklın istediği daha belirgin daha basın olmaya başladı. Ne zaman ki sokağa çıkıldı o zaman devlet erbapları susmak ve hatta var olan saçmalıklarını daha da gözümüze sokmaya başladı.

Dini otoriteler, ekonomik eşitsizlikler, devlet tekelindeki kurumlardaki eşitsiz görev dağılımı, özel sektörün sülük gibi kan emmesi, bilinçlenmeye, aymaya doğru hızla, koşar adım ilerleyen bizlerin her yarım saatlik muhabbetlerinin sonundaki noktaya geldi. 

Topluluklar bir araya gelmeden önce internet üzerinden başlayan bireysel anarşizm sokağa dağıldı. Şili,ABD, İtalya, Meksika, Brezilya ve son olarak Mısır... 

Mısır içn söylenecek sözler bambaşka... Askeri bir darbe söz konusu. Halkın devlete karşı tutumuna asker karışmasaydı daha iyi olabilirdi... Ki bekleyip göreceğiz. 

Yeni dünya düzeninde var olan tüm düzenlerin yıkılması, özgürlükçü, insani ve hayvani dürtülerimize geri dönmemiz dileğiyle...